Leírás és Paraméterek
A Prémium Mákolaj egyedülálló tápanyagsűrűséggel rendelkezik, ami kiemelkedően magas E-vitamin - alfa- és gamma tokoferol –, olajsav, palmitinsav, illetve koncentrált linolsav és szterin tartalommal rendelkezik.
Világossárga színe van, ami teljesen szagtalan.
Meglehetősen kellemes, édeskés-mandulás íze igaz gourmet olajjá teszi gyógyászati értékei mellett.
7 érv a mákolaj tápanyagai mellett:
1. hozzájárulnak az idegrendszer egészségéhez,
2. a mindennapi jó közérzet javításához
2. hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez
3. és a szellemi teljesítmény fokozásához
4. támogatják a szív és a pajzsmirigy egészségét
5. és az egészséges vérzsír profil kialakítását
6. mákliszttel kombinálva, részt vesznek a csontritkulás megelőzésében
7. Külsőleg is széleskörűen alkalmazható, arc- és testápoláshoz, hajápoláshoz, baba- és felnőtt testmasszázshoz
Ezt tudtad?
A hidegen sajtolás önmagában még nem ad Prémium minőségű olajat. Nagyon fontos, hogy a mákolaj hatásáért a benne található hatóanyagok mennyisége felel. Ezt a hatóanyag mennyiséget ennél a Mákolajánál 4 úton érték el:
- alapanyag – cseh nemesítésből származó Major féle mákszemekből, amit Magyarországon termelnek, magyar földben!
- sajtolás - a tápanyag dús mákszemek sajtolását 40 °C alatt végzik
- vegyszermentesség - a sajtolás során semmilyen vegyszert nem alkalmaznak
- technológia - szűréses technológiával oldják meg, hogy a végtermék vegyszermentesen 1 évig elálljon, avasodás nélkül!
A Natur Tanya® Prémium Mákolaja megfelel a lehető legmagasabb követelményeknek. A végtermék megfelelő tisztaságot és magas tápanyag tartalmat jelent a fogyasztó számára.
Mákolaj külsőleg:
A mákszem 45-50%- a olaj.
A mákolaj jó bázisolaj hiszen, alig vagy nincs is illata, könnyű olaj, amely lassan szívódik fel és olajos réteget hagy a bőrön.
Esszenciális zsírsavakat tartalmaz, linolsavat, olajsavat és palmitinsavat, E-vitamint, mind alfa-, mind gamma tokotrienolokat.
A mákolaj szinte az összes szterolt tartalmazza: kampeszterol, sztigmaszterol, szitoszterol, delta-5-avenaszterol.
Mire jó a mákolaj?
-
megküzd a bőr gyulladásaival
-
bevethető irritált felületeken
-
felgyorsítja a sebgyógyulást,
-
kenhető száraz hajra, fejbőrre,
-
öregedést gátló hatású bőrápoló olaj
-
zsíros bőrre is használható, mivel egyáltalán nem tömíti el a pórusokat.
-
Mákolaj, mint arcápoló
Az olaj maga nagyszerű hidratáló és megküzd a bőr gyulladásaival is.
A mákolaj alkalmazása során, nem áll fenn a komedóképződés kockázata, hiszen, egyáltalán nem zárja el a pórusokat, nem okoz mitesszereket, így minden bőrtípus még a zsíros bőr is biztonsággal alkalmazhatja.
Komedogén indexe: 0.
Készíthetsz akár arcradírt is belőlea következőképpen:
1 teáskanál mint a mákolaj és mákszemek vagy érzékenyebb bőr esetén mákliszt összekeverésével.
Mákolaj kezelés hajgondokra!
A mák kiválóan táplálja a hajat és a fejbőrt.
Segít növelni a fényességét és javítani az állapotát, segít a száraz fejbőrön és a szétnyíló hajvégeken.
Készítsd el a saját hajszérumodat akár hajkezelésként, akár formázóként a hajszálakra.
Mákolaj, mint masszázsolaj:
Használhatod a mákolajat masszázsolajként is!
Használd önmagában, vagy cseppents 6 cseppet a kedvenc illóolajodból 15 ml mákolajba és masszírozd ki a stresszt és a fájdalmakat!
Relax tipp:
Azt ajánljuk, hogy 2 csepp édesnarancsot, 2 csepp levendulát és 2 csepp ylang ylangot használj, ha egy kellemes relaxáló masszázst szeretnél.
Mákolaj, mint babaolaj:
A nagyon érzékeny bőrre, vagy babáknak, a mákolaj hasznos lehet nem-irritáló, gyengéd hidratálóként vagy babakrémként önmagában is.
Vidd fel hígítatlanul, a test teljes területére, masszírozd be a teljes felszívódásig.
Érzékeny, allergiás bőr esetén, mindig végezz bőrpróbát.
Mákolaj a konyhában:
„Amikor a mák virágát hagyják megérni és magot teremni, a legfinomabb salátaolajat is előállítja, melynek ugyancsak nagyszerű a gyógyászati értéke.”
Fogyasztható önmagában, vagy pirítósra csepegtetve.
Gyakran alkalmazzák salátákhoz, öntetek készítéséhez, de akár péksütemények, palacsinta készítéséhez is.
Jól harmonizál a citrommal, és a különböző halételekkel.
Mákolajos dresszing (salátaöntet)
Hozzávalók:
-
½ csésze sima görög joghurt
-
1/3 csésze almaecet
-
¼ csésze kókuszvirág cukor
-
1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
½ teáskanál himalája só
-
1/3 csésze mákolaj
-
1 evőkanál mákliszt
Elkészítés:
Keverd össze a joghurtot, az ecetet, a kókuszvirág cukrot, a hagymát, a mustárt és a himalája sót egy mixerrel és kb. 20 mp-ig.
Mixelés közben lassan öntsd hozzá a mákolajat.
Add hozzá a máklisztet és turmixold még alacsony fokozaton kb. 3-4-szer, míg a hozzávalók jól elelegyülnek.
A receptből 1 csészényi mennyiség vagy 8 adag lesz.
Összetevők:
100% mákolaj
A beltartalmi érték táblázat tájékoztató jelleggel 100 g olajra vonatkozik.
Energia |
3695/ 899 kJ/kcal |
Zsír |
99,86 g |
amelyből |
|
-telített zsírok |
11,17 g |
Szénhidrát |
|
amelyből |
|
-cukrok |
|
Fehérje |
|
Só |
|
E-vitamin |
4,59 mg |
Felhasználási javaslat:
Belsőleg naponta 1-2 evőkanállal fogyasszunk belőle.
Figyelmeztetés:
Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót és mandulát tartalmazhat.
Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó!
Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nincs kihatással a termék minőségére.
Kiszerelés:
250 ml