Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Natur Tanya® MÁKOLAJ - Hidegsajtolással készült, prémium gourmet olaj, külsőleg és belsőleg 250ml

2.990 Ft
Menny.:
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: NT-NÉMH
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

A Prémium Mákolaj egyedülálló tápanyagsűrűséggel rendelkezik, ami kiemelkedően magas E-vitamin - alfa- és gamma tokoferol –, olajsav, palmitinsav, illetve koncentrált linolsav és szterin tartalommal rendelkezik.

Világossárga színe van, ami teljesen szagtalan.
Meglehetősen kellemes, édeskés-mandulás íze igaz gourmet olajjá teszi gyógyászati értékei mellett.


7 érv a mákolaj tápanyagai mellett:
1. hozzájárulnak az idegrendszer egészségéhez,
2. a mindennapi jó közérzet javításához
2. hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez
3. és a szellemi teljesítmény fokozásához  
4. támogatják a szív és a pajzsmirigy egészségét 
5. és az egészséges vérzsír profil kialakítását
6. mákliszttel kombinálva, részt vesznek a csontritkulás megelőzésében
7. Külsőleg is széleskörűen alkalmazható, arc- és testápoláshoz, hajápoláshoz, baba- és felnőtt testmasszázshoz

Ezt tudtad?
A hidegen sajtolás önmagában még nem ad Prémium minőségű olajat. Nagyon fontos, hogy a mákolaj hatásáért a benne található hatóanyagok mennyisége felel. Ezt a hatóanyag mennyiséget ennél a Mákolajánál 4 úton érték el:

  1. alapanyag – cseh nemesítésből származó Major féle mákszemekből, amit Magyarországon termelnek, magyar földben!
  2. sajtolás - a tápanyag dús mákszemek sajtolását 40 °C alatt végzik
  3. vegyszermentesség - a sajtolás során semmilyen vegyszert nem alkalmaznak
  4. technológia - szűréses technológiával oldják meg, hogy a végtermék vegyszermentesen 1 évig elálljon, avasodás nélkül!

A Natur Tanya® Prémium Mákolaja megfelel a lehető legmagasabb követelményeknek. A végtermék megfelelő tisztaságot és magas tápanyag tartalmat jelent a fogyasztó számára.

Mákolaj külsőleg:
A mákszem 45-50%- a olaj.
A mákolaj jó bázisolaj hiszen, alig vagy nincs is illata, könnyű olaj, amely lassan szívódik fel és olajos réteget hagy a bőrön.
Esszenciális zsírsavakat tartalmaz, linolsavat, olajsavat és palmitinsavat, E-vitamint, mind alfa-, mind gamma tokotrienolokat.
A mákolaj szinte az összes szterolt tartalmazza: kampeszterol, sztigmaszterol, szitoszterol, delta-5-avenaszterol.

Mire jó a mákolaj?

  • megküzd a bőr gyulladásaival

  • bevethető irritált felületeken

  • felgyorsítja a sebgyógyulást,

  • kenhető száraz hajra, fejbőrre,

  • öregedést gátló hatású bőrápoló olaj

  • zsíros bőrre is használható, mivel egyáltalán nem tömíti el a pórusokat.

  • Mákolaj, mint arcápoló

Az olaj maga nagyszerű hidratáló és megküzd a bőr gyulladásaival is.
A mákolaj alkalmazása során, nem áll fenn a komedóképződés kockázata, hiszen, egyáltalán nem zárja el a pórusokat, nem okoz mitesszereket, így minden bőrtípus még a zsíros bőr is biztonsággal alkalmazhatja.
Komedogén indexe: 0.
 
Készíthetsz akár arcradírt is belőlea következőképpen:

1 teáskanál mint a mákolaj és mákszemek vagy érzékenyebb bőr esetén mákliszt összekeverésével.

Mákolaj kezelés hajgondokra!
A mák kiválóan táplálja a hajat és a fejbőrt.
Segít növelni a fényességét és javítani az állapotát, segít a száraz fejbőrön és a szétnyíló hajvégeken.
Készítsd el a saját hajszérumodat akár hajkezelésként, akár formázóként a hajszálakra.


Mákolaj, mint masszázsolaj:
Használhatod a mákolajat masszázsolajként is!
Használd önmagában, vagy cseppents 6 cseppet a kedvenc illóolajodból 15 ml mákolajba és masszírozd ki a stresszt és a fájdalmakat!

Relax tipp: 
Azt ajánljuk, hogy 2 csepp édesnarancsot, 2 csepp levendulát és 2 csepp ylang ylangot használj, ha egy kellemes relaxáló masszázst szeretnél.

Mákolaj, mint babaolaj:
A nagyon érzékeny bőrre, vagy babáknak, a mákolaj hasznos lehet nem-irritáló, gyengéd hidratálóként vagy babakrémként önmagában is.
Vidd fel hígítatlanul, a test teljes területére, masszírozd be a teljes felszívódásig.
Érzékeny, allergiás bőr esetén, mindig végezz bőrpróbát.

Mákolaj a konyhában:
„Amikor a mák virágát hagyják megérni és magot teremni, a legfinomabb salátaolajat is előállítja, melynek ugyancsak nagyszerű a gyógyászati értéke.”

Fogyasztható önmagában, vagy pirítósra csepegtetve.
Gyakran alkalmazzák salátákhoz, öntetek készítéséhez, de akár péksütemények, palacsinta készítéséhez is.
Jól harmonizál a citrommal, és a különböző halételekkel.

Mákolajos dresszing (salátaöntet)

Hozzávalók:

  • ½ csésze sima görög joghurt

  • 1/3 csésze almaecet

  • ¼ csésze kókuszvirág cukor

  • 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma

  • 1 teáskanál dijoni mustár

  • ½ teáskanál himalája só

  • 1/3 csésze mákolaj

  • 1 evőkanál mákliszt

Elkészítés: 
Keverd össze a joghurtot, az ecetet, a kókuszvirág cukrot, a hagymát, a mustárt és a himalája sót egy mixerrel és kb. 20 mp-ig.
Mixelés közben lassan öntsd hozzá a mákolajat.
Add hozzá a máklisztet és turmixold még alacsony fokozaton kb. 3-4-szer, míg a hozzávalók jól elelegyülnek.
A receptből 1 csészényi mennyiség vagy 8 adag lesz.

Összetevők: 
100% mákolaj
A beltartalmi érték táblázat tájékoztató jelleggel 100 g olajra vonatkozik.

Energia

3695/ 899

kJ/kcal

Zsír

99,86 g

 amelyből

 -telített zsírok

11,17 g

Szénhidrát

 amelyből

 -cukrok

Fehérje

E-vitamin

4,59 mg

Felhasználási javaslat: 
Belsőleg naponta 1-2 evőkanállal fogyasszunk belőle. 
Figyelmeztetés: 
Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót és mandulát tartalmazhat.
Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó!
Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nincs kihatással a termék minőségére.
Kiszerelés: 
250 ml

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.