Leírás és Paraméterek
Vörös Szőlőmagliszt mikroőrlemény
Értékes OPC antioxidáns hatású, gyulladáscsökkentő, szíverősítő és érrendszert védő hatású.
A szőlő apró magjai értékes antioxidáns hatású OPC vegyületeket és ásványi anyagokat rejtenek.
A magokból előbb olajat sajtolnak, majd a magmasszát ledarálják és végül szitáljál, hogy egy 300 mikron szemcseméretű por maradjon, és így a magokban található tápanyagok felszínre kerülhessenek, majd a szervezetbe kerülve kifejthessék jótékony hatásukat.
A prémium szőlőmagliszt végtermék tekintélyes rosttartalommal is rendelkezik, ami táplálja a mikobiomot és elősegíti az emésztést.
Az összetevők gátolják a patogén baktériumok szaporodását, és javítják az ellenálló képességet. A szőlőmagliszt ásványi anyagokat is tartalmaz, ezek közül a legjelentősebbek: kalcium, magnézium, szelén és cink.
A vörös szőlőmag hatása:
- Rosttartalma elősegíti az emésztést
- Antioxidánsai érvédő hatásúak, támogatják a szív-és érrendszer egészségét
- Összetevői hozzájárulnak az egészséges immunrendszer kialakításhoz és
- Általánosan javítják a mindennapi jó közérzetet és erőnlétet
- Támogatja az egészséges koleszterinszint elérését
- Segíthet megelőzni illetve kontrollálni az elhízással összefüggő anyagcsere betegségeket
- Támogatja a máj egészségét
- Külsőleg mézzel, illetve vízzel keverve arcpakolást készíthetünk belőle, mely felfrissíti, szépíti a bőrt.
-
NAPI FOGYASZTÁSHOZ
-
SÜTÉSHEZ-FŐZÉSHEZ
-
KÜLSŐLEG
-
VEGÁN, PALEO ÉS DIÉTÁS ÉTRENDHEZ
-
ADALÉKANYAG NÉLKÜL
-
GLUTÉNMENTES
Felhasználási javaslat:
napi 1-2 teáskanálnyi mennyiséget kefirrel, joghurttal, mézzel elkeverve fogyasszuk, vagy keverjük müzlibe, teába vagy kávéba.
Segíti az élesztő működését, kenyérfélék-, sütemények- és egyéb tésztákhoz is adható.
Külsőleg alkalmazva ugyancsak mézzel, joghurttal pasztává keverve, frissítő arcpakolásként használhatjuk.
A maximum 300 mikron szemcsemérettel rendelkező végtermék magasabb biohasznosulásra képes a szervezetben.
-
MIKROŐRLÉS A JOBB HASZNOSULÁSÉRT!
-
ÉLELMI ROSTOK, ANTIOXIDÁNSOK, ÁSVÁNYI ANYAGOK
-
ALACSONY GLIKÉMIÁS INDEX
-
GMO-MENTES IGAZOLÁS
-
100%-ban Magyar tulajdonú cég.
A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!
Szőlőmagliszt receptek
Vegán szőlőmaglisztes keksz:
Hozzávalók:
10 dkg kék szőlőmagliszt, 5 dkg kókuszzsír, 1 tojás, 2 evőkanál eritrit, 1 mk. szódabikarbóna, cukormentes lekvár
Elkészítés:
A hozzávalókat a lekvár kivételével összegyúrjuk, és vizes kézzel golyót formálunk, szétlapítjuk egy majd a közepükbe egy kis mélyedést csinálunk.
Tepsibe tesszük és a tészta közepébe, egy kis kanál lekvárt teszünk.
160°C hőmérsékleten előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Bögrés szőlőmaglisztes áfonyás muffin:
Hozzávalók:
1 pohár natúr joghurt (2 dl), 2/3 pohár tönkölyliszt, 1/3 pohár szőlőmagliszt, 1 pohár nádcukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 3 egész tojás, 1 dl étolaj, őrölt fahéj, 25 dkg kék áfonya
Elkészítés:
A tojást elkeverjük a joghurttal, aztán a többi hozzávalót összekeverjük.
Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük és beleszórjuk a tésztába.
Belekanalazzuk a masszát a muffin formába.
180 °C hőmérsékleten kb. 30-40 percig sütjük.
Egyszerű kenyér recept szőlőmagliszttel:
Hozzávalók:
4 pohár fehér liszt, 2 pohár szőlőmagliszt, 1 tk. cukor, 1 tk. szárított élesztő, 1 ek. só, 3 pohár víz
Elkészítés:
A lisztet, sót, cukrot, élesztőt jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet, és összekeverjük.
A kész tészta ragacsos és gyúrhatatlan.
Meleg helyre tesszük 13 órára.
A sütőt 250°C hőmérsékletre előmelegítjük.
Beletesszük a süthető tálba, lefedve 30 percig, majd fedő nélkül még 20 percig sütjük.
Összetevők:
100% vörös szőlőmagliszt (Vitis vinifera L.).
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia: 1007 KJ/246 kcal |
Zsír: 4,2 g - amelyből telített zsírsavak: 0,6 g |
Szénhidrát: 7 g - amelyből cukrok: 6,1 g |
Rost: 66,9 g |
Fehérje: 11,6 g |
Só: |
Polifenol: 1610 mg |
Nyomokban DIÓFÉLÉKET, MUSTÁRMAGOT, SZEZÁMMAGOT, KUKORICÁT tartalmazhat.
Származási hely:
Magyarország
Tárolás:
fénytől és hőtől védett, száraz, hűvöshelyen tárolandó!
Nettó tömeg:
250 g